7.3.2014

Mozzarella-parmankinkkupizza

Mainitsinkin jo aikasemmin, että kun olin muutamia viikkoa sitten kipeänä, muruni teki mulle pizzaa. En ole oikein koskaan mozzarellasta pitänyt, mutta pizzassa se yllätti mut täysin. En tiedä johtuiko pizzan hyvyys kuumehouruilusta, mutta nyt halusin testata tätä uudestaan ja haluan jakaa tämän todella yksinkertaisen, mutta hyvän reseptin myös teille nautittavaksi.

Tarvitset:
1 pss kuivahiivaa
1,5 dl vettä
suolaa
3 dl vehnäjauhoja
tomaattipyrettä
mozzarellaa
tomaattia
parmankinkkua
juustoraastetta

IMG_2746 (2)

Taikinan teko on hyvin yksinkertaista. Ensin kädenlämpöinen vesi ja hiiva sekaisin. Sitten ripaus suolaa ja lopuksi jauhot vähän kerrallaan. Ja sitten vaan kaulimaan haluamaansa muotoon mahdollisimman ohueksi. Tai voit jättää myös paksuksi, jos tykkäät, mutta silloin kypsyminen uunissa kestää kauempaan. Itselläni pohjasta tuli tuollainen epämuodostunut ympyrä... :D

IMG_2751 (2)
IMG_2753 (2)
IMG_2756 (2)

Tomaattipyre pohjalle ja lopuksi muut täytteet. Itse laitoin myös hieman juustoraastetta, ei ole tosin pakollinen. Voi laittaa myös rucolaa jo tässä vaiheessa, jos haluaa. Tämän jälkeen pizza noin 200 asteiseen uuniin about vartin ajaksi, kunnes pohja on kypsä ja juustot sulaneet.

IMG_2761 (2)
IMG_2763 (2)

Tarjoiluun tuoretta rucolaa ja eikun nauttimaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)