5.1.2014

Feta-tomaattipiiras

Ajattelin jakaa tänne superhyvän piirakkaohjeen, jonka olen saanut Villen äidiltä. Ohjetta voi soveltaa myös suolaisiksi muffinsseiksi, joita me myös tehtiin eilen illalla iltapalaksi. Tästä ohjeesta tulee yksi piirakka.

Tarvitset:
Piirakkapohjan (voi myös tehdä itse, jos jaksaa)
Vajaan purkin aurinkokuivattujatomaatteja
Purkin Creme Fraichea
2 kananmunaa
1 puntin basilikaa
1 prk fetaa
1 rss kirsikkatomaatteja

IMG_2298 (2)1. Muotoillaan pohja hieman voideltuun piirakka vuokaan. Itse omistan hieman pienemmän piirakkavuoan eli tuollainen kokonainen 400 g pohja ei siihen mene kokonaan. Osan voi jättää sulattamatta ja käyttää myöhemmin tai lopun voi hyödyntää tekemällä samalla ohjeella muffinsseja. 

2. Puolitetaan kirsikkatomaatit, pilkotaan aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi ja hienonnetaan basilika suikaleeksi.

IMG_2306 (2)


3. Asetellaan fetat, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika pohjalle. Aineksia saa laittaa niin paljon kun tykkää. Meillä ei mennyt esimerkiksi fetaa koko purkkia, vaan sen verran että näytti hyvältä.

IMG_2313 (2)


4. Sekoitetaan munat ja creme fraiche toisessa kulhossa sekaisin ja kaadetaan fetojen ym. päälle. Lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit.

IMG_2318 (2)


5. Itselläni on hieman tehokkaampi uuni, joten pidin piirakkaa vain noin 170 asteessa. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, mutta kyllä sen näkee kun piirakka on valmis. Ehkä noin puolisen tuntia. 

IMG_2326 (2)


Ja eikun nauttimaan! :)

Muistuttelen, että River Islandin saappaat ovat yhä myynnissä. Kyseiseen postaukseen pääset tästä! :)

1 kommentti:

 1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)