12.6.2015

Suussa sulava raparperipiirakka

Viikonlopun alun kunniaksi tarjolla olisi vaihteeksi ruoka-aiheista postausta! Näistä onkin jo aikaa ja vuorossa olisi herkullisen piirakan ohje. Piirakan leipominen tuli aika puun takaa. En tosiaan ollut mitenkään suunnitellut tätä vaan kiitos kuuluu täysin Villelle. Pyysin Villen viemään Waldon ulos iltalenkille ja mies palaa kotiin ei vaan koiran kanssa vaan kädessään myös puska raparperin varsia. :D No piirakkaahan niistä piti tehdä! Nyt siihen itse ohjeeseen.

IMG_7303a

Ohjeesta tulee uunipellillinen.

Pohja:
250 g voita
3 dl sokeria
5 kananmunaa
5-6 dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
1 dl ruokakermaa

Päälle:
n. 1 l raparperia paloiteltuna
2 tl kanelia
3 rkl sokeria

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Itse mikrotin voita pehmeämmäksi, koska unohdin ottaa etukäteen voin huoneenlämpöön pehmeämään.

Lisää yksi muna kerrallaan voi-sokeriseokseen samalla jatkaen vatkausta.

Vähitellen lisää seokseen jauhot ja kerma. Sekoita samalla. Itse laitoin vain 4 dl jauhoja ja suosittelen laittamaan ainakin 5 dl, jotta ei käy niin kun mulle, että piirakka hieman lässähtää, eikä siitä tule niin muhkeaa kun äitin tekemä. Vaikka 4 dl on myös hyvä, jos haluat ohuemman lopputuloksen. Taikina ei saa olla liian löysä, muttei liian paksuakaan.

Paloittele raparperit ja sekoita niiden joukkoon sokeri ja kaneli.

Levitä pohja pellille ja ripottele päälle raparperit.

Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä (myös pohjaa!) 20 minuutin jälkeen.

Anna piirakan hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Lopuksi tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa ja nauti suussa sulavasta lopputuloksesta!

IMG_7314a

Ajattelin itse soveltaa tätä samaa ohjetta myös esimerkiksi omena- tai mustikkapiirakan tekoon. Tuli sen verran hyvää! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)