31.8.2016

Vinkit opiskeluun

Lueskelin viime viikolla uusinta Cosmoa ja siinä oli artikkeli, jossa käsiteltiin opiskelua. Artikkelissa oli hyviä vinkkejä ja huomioita, joita kannattaa opiskellessa hyödyntää. Osalla on jo koulu alkanut taikka jatkunut, ja itsellä se jatkuu noin viikon päästä. Ajattelin koota muutamat omasta mielestä hyväksi ja toimivaksi todetut vinkit opiskelua varten. Itse olen nyt vuoden kerennyt olla koulun penkillä ja voin sanoa, että se tuntui monen ns. välivuoden jälkeen hyvin oudolta. Moni on varmasti ollut tänä vuonna samassa tilanteessa ja voikin miettiä, että miten mä koskaan sopeudun tähän opiskelijan elämään. Ei hätää - kyllä se onnistuu!

P8300018a
Aikatauluttaminen on kaiken a ja o. Vaikka itse olenkin todella järjestelmällinen ja muistan yleensä kaikki sovitut asiat ja päivämäärät, ei niitä korkeakoulussa opiskellessa voi millään muistaa. Tätä varten olen hankkinut vanhan kunnon kalenterin, koska en itse pidä puhelimen kalenterista enkä myöskään haluaisi olla pelkän tekniikan varassa. On hyvin tärkeää muistaa merkata pieninkin deadline ylös, koska kuka jaksaa aina avata sitä intraa netistä ja selata sen uumenista jonkun tietyn deadlinen päivämäärää.

Suosittelen myös miettimään, mikä on päivän paras ajankohta saada tarvittavat tehtävät aikaiseksi. Onko paras aika heti aamusta, jotta loppupäivä olisi aikaa puuhailla jotain muuta vai oletko iltavirkku ja saat eniten aikaiseksi jo auringon laskettua. Itse suosin aamusta tekemistä, koska olen iltaisin yleensä niin mukavuuden haluinen, että haluan vain maata sohvalla, katsoa netflixiä ja rentoutua ennen nukkumaan menoa.

To do-listojen tekeminen on itselle joka päiväistä ja se auttaa hahmottamaan paljonko asioita on tehtävänä. Se auttaa myös vähentämään ylimääräistä stressiä, kun tietää tasan tarkkaan, mitä kaikkea täytyykään tehdä. Ja mikä olisikaan palkitsevampaa, kun saada ruksattua yksi asia kerrallaan listalta pois! 

Aikatauluttaminen voitaisiin ottaa myös to do-listoja tehdessä esiin. Koska opinnot ovat täysin omalla vastuulla ja itsellä varsinkin nyt syksyllä on todella paljon itsenäisiä verkkokursseja , on äärimmäisen tärkeää saada toimiva opiskelurytmi aikaiseksi. Olen ajatellut tehdä listan, mitä kaikkea vaikka yhden viikon aikana olisi saatava aikaiseksi, jotta pysyn aikataulussa kurssieni ja niistä tulevien tehtävien kanssa, jottei se jäätävä paniikki iskisi viimeisenä iltana. Ja vinkki, älä jätä mitään viimeiseen iltaan!

Rentoutuminen ja irrottautuminen opiskelusta on hyvin tärkeää, niin fyysisesti kun henkisesti. Kuten jokainen tietää, että riittävä unen saanti on ehdotonta, olen omalla kohdalla huomannut, että joka yö olisi saatava se noin kahdeksan tuntia unta, jotta jaksan porskuttaa päivän pakettiin. Uni itsessään ei riitä. Ota irtiotto raportista, jota työstät ja lähde vaikka ulkoilemaan taikka elokuviin kavereiden kanssa. Varsinkin jos kirjoittamisesta taikka tenttiin pänttäämisestä ei tahdo tulla mitään, sulje kone/kirjat ja puuhaile hetki itsellesi mieluista tekemistä. Älä myöskään unohda opiskelijabileitä! Välillä on täysin sallittua ja jopa suositeltavaa jättää aivot narikkaan ja vaan bailata. ;)

Asenne, asenne ja vielä kerran asenne. Se totisesti ratkaisee kaiken. Itse olen aikamoinen pessimisti, varsinkin jos sille päälle satun, mutta siitä ei ole mitään apua. Sun täytyy ajatella, että sä pystyt ja puskea itseäsi eteenpäin, koska kukaan ei tee sitä sun puolesta. Voit jopa hyvällä tuurilla saada myös opiskelukaverisi motivoituneemmaksi. Joten ajattele positiivisesti, usko itseesi ja hoida ne opinnot vaan kunnialla loppuun. Koska kuten jo sanoin - kukaan ei tee niitä sun puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)